Meer over mij.

Communicatie is mijn vakgebied en heeft uiteraard mijn grote interesse. Ik vind niets leuker dan de communicatielijnen in een organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Als communicatieadviseur heb ik de afgelopen jaren gewerkt bij bedrijven, gemeentes, provincie en politie. Lees mijn blogs voor meer informatie over mijn opdrachtgevers.

 

Nationale Politie

Sinds november 2010 werk ik twee tot drie dagen per week op interim basis als senior communicatieadviseur bij de Nationale Politie. Het eerste jaar was ik verbonden aan het programma Leiderschapsontwikkeling van wat toen nog Politie Haaglanden heette. Dit programma had als doel een aantal collectieve veranderingen in gang te zetten op het gebied van leiderschap. Ik heb voor dit project de communicatie in kaart gebracht en deels uitgevoerd. 

Begin 2012 is het programma Leiderschapsontwikkeling overgegaan in een veranderingstraject dat binnen Politie Haaglanden werd gestart vanwege de overgang naar één Nationale Politie. Sinds 1 januari 2013 is deze overgang een feit en is binnen Eenheid Den Haag een regieteam samengesteld dat alle veranderingen binnen de Eenheid coördineert. Als communicatieadviseur maak ik onderdeel uit van het Regieteam en coördineer ik samen met andere communicatieadviseurs de interne communicatie over alle veranderingen.

R.O.O.S.

In 2006 heb ik R.O.O.S. ontwikkeld:  een bijlage voor vrouwen die vier keer per jaar verschijnt bij regionale huis-aan-huisbladen. Samen met een flinke groep freelance tekstschrijvers en fotografen doe ik mijn best om elke keer weer leuke en actuele artikelen te schrijven die betrekking hebben op de directe woonomgeving van vrouwen.

Schrijven

In de resterende tijd voer ik schrijfopdrachten uit op freelance basis. In juni 2012 heb ik o.a. teksten geschreven voor het personeelsblad van de gemeente Lansingerland. In het najaar van 2012 rondde ik een serie teksten af voor De Aquanoom in Berkel en Rodenrijs, een adviesbureau voor waterbeheer. Drie maal per jaar stel ik drie pagina’s redactie samen voor de Zorgspecial Haaglanden die als bijlage verschijnt bij regionale kranten in de regio Den Haag en omstreken. Voor VNO-NCW West maak ik regelmatig verslagen van regionale netwerkbijeenkomsten.

Creativiteit

Voordat ik Faam Communicatie begon (2007) heb ik – samen met een grafisch vormgever – tien jaar lang een bureau gerund voor creatieve communicatie. In die periode heb ik mijn creatieve vaardigheden verder ontwikkeld. Ik vind het leuk om mee te denken over het ontwikkelen van slogans en communicatieconcepten of het organiseren van een bijzonder evenement. Voor het uitvoeren van ideeën kan ik gebruik maken van een uitgebreid netwerk aan vormgevers, fotografen en webbouwers.