Meer over mij

 

Communicatieadviseur
Communicatie is mijn vakgebied en heeft uiteraard mijn grote interesse. Ik vind niets leuker dan de interne en externe communicatie van een bedrijf of organisatie in kaart te brengen en verbeteringen aan te brengen. Ook probeer ik zo veel mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van online communicatie.
Als communicatieadviseur heb ik de afgelopen jaren gewerkt voor bedrijven, gemeentes, provincie en politie. Lees mijn blogs voor meer informatie over mijn opdrachtgevers.

Tekstschrijver
Al sinds de lagere school ben ik actief op het gebied van tekstschrijven. Ik heb op zolder dozen vol dagboeken, brieven en verhalen. Voor mijn werk heb ik me vooral toegelegd op het wervend, creatief en effectief schrijven. Ik heb hiervoor uiteenlopende trainingen en cursussen gevolgd (copywriting, klantvriendelijk schrijven, schrijven voor het web, SEO). 

Zelfstandig ondernemer 
In 1995 heb ik de overstap gemaakt van loondienst naar het zelfstandig ondernemerschap. En daar heb ik nog geen dag spijt van gehad. Ik heb door de jaren heen uiteenlopende bedrijven gehad. Op mijn LinkedIn profiel vind je een chronologisch overzicht. Sinds 2007 werk ik onder de naam Faam Communicatie, vanuit Bleiswijk. Behalve de vrijheid die het zelfstandig ondernemerschap met zich meebrengt, vind ik het ook een geweldige manier om bij verschillende bedrijven binnen te kijken en nieuwe mensen en methodes te leren kennen.

Leren en inspireren
Zeker als zelfstandig professional is het zaak om bij te blijven op je vakgebied. Daarom volg ik regelmatig een training, cursus of korte studie. Ondanks dat het vaak best veel tijd kost, krijg ik er altijd weer nieuwe energie van. Daarnaast vind ik het leuk om mijn eigen kennis te delen. Dat doe ik zowel extern (voor collega-ondernemers) als intern (voor collega’s bij de overheidsorganisatie waar ik werkzaam ben). Zo geef ik workshops over het schrijven van blogs, interne communicatie of omgaan met weerstand bij veranderingen.

Maatschappelijk betrokken
Naast mijn betaalde werk zet ik mij graag vrijwillig in voor een vereniging, netwerk of ander goed doel. Zo stond ik in 2006 aan de wieg van NOOVA, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in het Oostland. Ook ben ik bestuurslid geweest van VNO-NCW Oostland.

Sinds juni 2015 ben ik voorzitter van de Stichting Vrienden van Hospice Lansingerland. Ons doel is om fondsen te werven voor het hospice in Bergschenhoek, dat sinds 2011 terminaal zieke mensen verzorgt, tijdens hun laatste levensfase. We organiseren activiteiten om het hospice onder de aandacht te brengen van potentiële sponsoren en zo geld binnen te halen. Een goed voorbeeld hiervan is het Lansingerland Dictee, dat plaatsvond op 8 oktober 2015. Bekijk het filmpje voor een korte impressie.