Gemeente Zwijndrecht (2009)

In 2009 heb ik vijf maanden als communicatieadviseur gewerkt op de afdeling Communicatie van de gemeente Zwijndrecht. Het was een fantastische tijd. Ik kwam te werken in een gloednieuw gemeentehuis en binnen een heel gezellig team. Toen ik op 1 november vertrok had ik het gevoel dat ik er al jaren werkte. Het afscheid was dan ook best moeilijk.

Binnen de afdeling was ik verantwoordelijk voor het plaatsen van de wekelijkse nieuwsberichten op de internetsite. Op zich een routineklus maar ik heb hierdoor veel handige trucjes geleerd om teksten of foto’s netjes op internet te plaatsen.

Daarnaast was ik allround inzetbaar voor alle beleidsadviseurs binnen de gemeente die behoefte hadden aan interne of externe communicatie voor hun projecten. In onderling overleg stelde ik een beknopt communicatieplan op zodat snel duidelijk werd wanneer er iets gecommuniceerd moest worden. Als gevolg heb ik over de meest uiteenlopende onderwerpen geadviseerd en gecommuniceerd, variërend van vrijwilligersverzekeringen tot begrotingsvoorstellen tot de Week van de Vooruitgang.

Ook de wethouders ondersteunde ik als daar behoefte aan was. Ik ging met hen mee als binnen de gemeente iets geopend of bezocht moest worden en schreef daar later een artikel over voor de regionale krant. Het college van Zwijndrecht vond ik opvallend toegankelijk. De burgemeester en wethouders zaten nog in het oude deel van het gemeentehuis, in statige kamers, maar je kon altijd bij hen binnenlopen.

Terugkijkend constateer ik dat ik in Zwijndrecht vooral heb geleerd hoe het dagelijks reilt en zeilt op de communicatieafdeling van een middelgrote gemeente. Ik heb nadrukkelijk kennis gemaakt met de dilemma’s die het dualisme voor een communicatieafdeling met zich meebrengen. Bovenal heb ik ervaren hoe prettig het is om binnen een goed team te werken.

 

 

Reacties op "Gemeente Zwijndrecht (2009)"

Er zijn nog geen reacties