Blog

logo VNO-NCW West

Verslag Versevent VNO-NCW Westland-Delfland

Op de warmste nazomerdag van dit jaar - donderdag 5 september - ben ik afgereisd naar Strandclub Zwoel in Hoek van Holland om een verslag te schrijven van het Versevent van VNO-NCW Westland-Delfland. Wetenschapper Ernst van den Ende van Wageningen RU vertelde een prachtig verhaal over het duurzaam produceren van voldoende voedsel voor iedereen.
lees meer
blog

Waarover bloggen vrouwen?

De laatste tijd ben ik wat vaker online, omdat ik me verder wil verdiepen in de toepassingen van social media voor mijn eigen bedrijf. Ik verwonder me dagelijks over wat ik daar allemaal lees. Vooral cijfers over ‘het aantal mensen dat…’ zijn soms werkelijk verbazingwekkend. Zo las ik onlangs dat 1 op de 8 vrouwen in Amerika blogt of vlogt.
lees meer
het logo van de oostlanddag

Kom speeddaten tijdens de Oostlanddag op 3 oktober 2013

Wil je nieuwe, zakelijke contacten opdoen in de regio Oostland? Kom dan op donderdag 3 oktober 2013 naar de speeddate tijdens de Oostlanddag in het Van der Valk Hotel in Nootdorp. Net als vorig jaar, mag ik dit jaar opnieuw deze sessie leiden. Ik heb er weer zin in!
lees meer

Vijf tips voor een korte, vlotte tekst

Hoe schrijf je een korte, vlotte tekst waarmee je je lezer enthousiast maakt voor jouw product of dienst? Lees hier mijn vijf tips waarmee je direct aan de slag kunt...
lees meer
blabla

Van communiceren naar converseren

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat de belangrijkste taak van een communicatieadviseur was om de regie te houden op alles wat jouw bedrijf aan informatie de wereld instuurde. Folders, nieuwsbrieven, persberichten, interviews… aan de adviseur de taak om te voorkomen dat er verkeerde dingen werden gezegd of geschreven die niet bijdroegen …
lees meer

Mijn corporate story

Het verhaal van Faam Communicatie begint in januari 2007 toen de VOF waarin ik partner was na tien jaar ophield te bestaan. Tja, wat nu? Op welke manier wilde ik mijn geld gaan verdienen? Waar was ik goed in? Een mooi moment voor enige zelfreflectie. Een ding wist ik zeker. Ik wilde zelfstandig ondernemer blijven. …
lees meer
groene uitvaart

webteksten over uitvaarten

Onlangs heb ik teksten geschreven voor de website van Corvus Uitvaartzorg in Zoetermeer, het nieuwe bedrijf van uitvaartonderneemster Wil Boerman. De teksten staan inmiddels online en vormen - samen met de mooie sfeerfoto's - een prachtig geheel.
lees meer
jeanettepresenteert

Netwerken in de Breedte!

Donderdag 23 mei heb ik de gezamenlijke netwerkbijeenkomst begeleid van vier vrouwennetwerken in de regio Haaglanden. Het werd een geweldige avond op een prachtige locatie.
lees meer
tekt

Verleiden met Woorden

Op 8 november 2011 heb ik de Workshop Verleiden Met Woorden gegeven aan vrouwelijke ondernemers tijdens het netwerkevent Zakelijke Charme. Eén van de deelneemsters aan mijn workshop schreef een verslag.
lees meer
gzh

Groenservice Zuid-Holland (GZH) 2009-2010

Kort nadat ik mijn opdracht binnen de gemeente Zwijndrecht had afgerond, heb ik ruim twee maanden gewerkt aan een specifieke opdracht bij Groenservice Zuid-Holland in Schiedam. Ik vond het uitdagend om kort na mijn werk voor de gemeente Zwijndrecht zo iets totaal anders te doen. Want waar ik in Zwijndrecht vooral mee draaide met de …
lees meer