Blogs Jeanette Voets

Als je zegt dat je tekstschrijver bent, moet je dat ook laten zien. En wat is dan logischer dan met regelmaat een blog te produceren? Toch heb ik, ondanks mijn vlotte pen, nog best moeite om voldoende tijd vrij te maken voor een verse blog. Terwijl ik het ontzettend leuk vind om te doen! De beste tip die ik ooit heb gekregen om blijvend inspiratie op te doen, was om onderwerpen te kiezen waar je makkelijk op kunt inhaken. Zowel professioneel als persoonlijk. Dan komen de ideeën als het ware vanzelf naar boven. Als gevolg heb ik gekozen voor de volgende drie onderwerpen:

1. Mijn opdrachtgevers
Sinds 2008 voer ik interim opdrachten uit bij overheidsorganisaties zoals gemeentes, provincie en politie. In mijn blogs schrijf ik over over mijn ervaringen bij mijn opdrachtgevers. Wat waren mijn taken, hoe was de sfeer, welke resultaten heb ik geboekt?

2. Schrijven met succes
Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven van teksten en dan vooral wervende teksten voor commercieel gebruik. Ik heb hier ook diverse trainingen voor gevolgd (copywriting, klantvriendelijk schrijven). Onder de noemer ‘schrijven met succes’ geef ik je met regelmaat handige tips om je teksten van bijvoorbeeld je website wervender te maken en vlotter leesbaar.

Vijf tips voor een korte, vlotte tekst.
Vijf tips voor een effectieve reclametekst
Vijf tips om een blog te schrijven

3. Online communicatie
Veel MKB-ers en ZZP-ers worstelen met alle nieuwe kansen en bedreigingen die online communicatie met zich meebrengt. Welke keuzes moet ik maken? En wat levert het op? In mijn blogs over online communicatie geef ik tips & tricks waar je direct je voordeel mee kunt doen.